Sinds 2007 ben ik mijn Eigen Leven gaan Vormen. Ik zat op de bank in een gekocht, mooi nieuwbouwhuis met een succesvolle partner, een goede baan, fijne auto voor de deur en kwam tot de conclusie dat ik toch  niet gelukkig was. Ik voelde dat het anders moest, dat ik anders WILDE. De last van het ongelukkig zijn was groter dan de vreugde van het succesvol zijn. En dus ging ik aan de slag met behulp van een fijne therapeut.

Dat resulteerde in de start van een ander, nieuw leven. De relatie overleefde het niet en ik verhuisde naar een appartement waar ik als single een nieuwe start maakte. Geen makkelijke tijd. MAAR! Ik maakte met mijn leuke spaarrekening een lang gekoesterde wens waar: een reis naar Australië, naar Uluru, dé spirituele plek van de Aboriginals. Ik heb me nog nooit zó compleet gevoeld als daar aan de voet van dat geweldige, massieve gesteente. Zelfs terwijl ik het nu type, schieten de tranen in mijn ogen.

Ik voelde dat ik de juiste keuze had gemaakt, dat ik het waard was om voor mezelf te gaan staan en dat dat hele mooie dingen op ging leveren. Sinds dat moment was er geen weg meer terug: ik wilde meer en meer mijn Eigen Leven Vormen.

Dat heb ik gedaan! Ik ging dansen, heel veel dansen, in mijn dagelijks leven. Het plezier en het gevoel van vrijheid dat ik op de dansvloer heb, is immens en herinnert me eraan hoe gelukkig en vrij ik mag zijn! Ik ging opnieuw naar Australië en kwam terug met serieuze plannen om te emigreren.

Donkere culturen

Op de weg daarnaartoe belandde ik in Ethiopië, waar ik erachter kwam dat ik niet alleen in Australië heel gelukkig kon zijn, maar dat ik me simpelweg ontzettend goed voel bij de ‘donkere’ culturen. In mijn werk daar heb ik een persoonlijke voldoening ervaren die ik tot een jaar geleden nog niet in Nederland had ervaren. Ik kwam in Ethiopië mijn man tegen en voegde met hem een essentieel onderdeel toe aan mijn Eigen Leven: we kregen een prachtige zoon en op moment van schrijven trappelt nummer 2 aardig in mijn buik. We besloten samen onze toekomst in Nederland op te gaan bouwen. Ik ging door alle procedures in Nederland heen en trouwde tussendoor in zonovergoten Ethiopië, omgeven door onze beide families en dierbare vrienden. Ik besloot vorig jaar mijn financiële zekerheid overboord te zetten en als zelfstandig ondernemer te beginnen. Allemaal keuzes die ervoor zorg(d)en dat ik mijn Eigen Leven Vormde.

Op elk keuzemoment bleef ik mezelf de vraag stellen: maakt dit me gelukkig? Past dit bij hoe ik mijn Eigen Leven wil Vormen? Als het antwoord ja was, ging ik door. Was het antwoord nee, nam ik afscheid. Dat is lang niet altijd makkelijk, maar het grotere doel gaf altijd die kracht. Ik Vormde mijn Eigen Leven.

De naamswijziging:                         

Wanneer ik om me heen kijk, zie ik nog zoveel mensen ongelukkig zijn. Soms weten ze dat al van zichzelf, soms zitten ze te vast in hun dagelijks leven om er zich bewust van te zijn. Ongelukkig vanwege de stress op het werk. De hoge druk van het sociale leven. De hoge eisen die men zichzelf oplegt om maar mee te kunnen blijven doen op wat maatschappelijk gezien, succesvol is.

Terwijl het zó fijn is om vanuit je Eigen dromen en wensen te kunnen leven en werken. Ongeacht wat de omgeving ervan vindt. Kost dat energie? Ja, in eerste instantie wel. Je losmaken van patronen die je  bewust of onbewust al heel lang inzet, kost in eerste instantie energie. Dat ontkennen of negeren zou in mijn ogen valse voorlichting zijn. Waarom zou je er dan toch aan beginnen?

Omdat je voelt dat je anders tegen een burn-out gaat aanlopen. Omdat je voelt dat je anders nog heel veel jaren ongelukkig gaat zijn. Omdat je voelt dat je je Eigen Leven wil Vormen en patronen die je overgenomen hebt, los wil laten. Omdat je voelt dat JIJ de regie over jouw leven wil hebben. Omdat je voelt dat jij, en jij alleen, je Eigen Leven kan Vormen.

Plus Size Coaching blijft een substantieel onderdeel van Wilma Taa Coaching – Vorm je Eigen Leven.
Als Plus Size vrouw weet ik als geen ander hoe zwaar het kan zijn om niet alleen met je eigen gedachten en vooroordelen omtrent je gewicht te moeten dealen, maar ook hoe isolerend het kan werken als je omgeving van alles van je overgewicht vindt. De 3 pijlers die ik op mijn huidige website benoem, blijven dan ook bestaan en zul je ook op de nieuwe website terugvinden. Want ik ben er voor jou! Ook of juist als Plus Size vrouw kun jij je Eigen Leven Vormen!!!

Ben jij daar klaar voor? Zoek je iemand die je kan spiegelen, die je niet weg laat komen met sociaal wenselijke antwoorden, die je tot denken en actie aanzet? Dan ben ik heel graag degene die dat proces met jou ingaat. Vanaf half juli ben ik back in business en sta ik te springen om jou van mijn ervaringen te laten leren, maar vooral om jou van jezelf te laten leren! Neem jij contact met me op?

Liefs,
Wilma

P.S. Achter de schermen wordt de komende maanden hard gewerkt aan de nieuwe website www.wilmataa.nl. Tot half juli kun je me het beste bereiken via wilma@plus-size-coaching.nlhier of via mijn social media (Facebook en LinkedIn)!