Veerkracht!


‘This is me!’

Vorige week kwamen ineens mijn favoriete zinnen uit een liedje in me op: 

I’m not scared to be seen

I make no apologies

This is me!

Ze komen uit het nummer ‘This is me’ van de film ‘The Greatest Showman’.
Nou komt het liedje regelmatig bij me voorbij, echter was er nu iets in me dat zei: waarom nu?
En daarover gaat deze nieuwe blog!

Ochtendritueel

Sinds een aantal weken heb ik samen met de kinderen, en met manlief als hij late dienst heeft, een nieuw onderdeel aan ons ochtendritueel toegevoegd.

Ik kan namelijk nogal een ochtendhumeur hebben en dat beïnvloedt niet alleen mijn dag, maar ook de start van de dag voor de kinderen en manlief.

Om mezelf direct in de goede energie te zetten, draaien we nu ’s ochtends muziek waarvan ik energie krijg. De kinderen mogen hun eigen liedje kiezen, manlief ook en mijn nummer is, naast anderen, ‘This is me’.

Vorige week merkte ik ineens hoe veel meer veerkracht ik heb ontwikkeld, o.a. door de aanpassing in ons ritueel. Ik neem jullie even mee naar dat moment van realisatie, want ik ben ervan overtuigd dat dit voor velen van jullie ook kan helpen!

Voetklachten

Ik kreeg vorige week te horen dat, als ik geen klachten meer wil bij het lopen, ik geen slippers meer kan dragen. Ook op blote voeten lopen, iets wat ik zó graag doe, is zo goed als not done dankzij mijn soepelere voeten dan een gemiddeld mens in combinatie met doorgezakte voeten. Tuurlijk kan ik alsnog op blote voeten en/of slippers lopen, maar dan zijn er ook de gevolgen: pijn in mijn hele lichaam, snellere verslijting, etc.. Ik voelde me er vervelend onder en ook verdrietig vanwege de beperking die het me oplegt. Het past niet zo goed bij mij om niet alles te kunnen doen wat ik wil, ?.

Wat te doen?

Bij het verlaten van een plaatselijke winkel een paar uur na het bericht van de podotherapeut zag ik dat een andere bestuurder zijn/haar auto zó dicht bij mijn auto had geparkeerd dat ik niet op een normale manier de auto in kon stappen. In eenzelfde situatie een maand terug ben ik via de andere kant in de auto gekropen, maar dat voelde niet goed op deze dag. Dus wat dan wel?

Ik ben terug gegaan, de winkel in! Gevraagd of ze een omroepinstallatie hadden (nogal een grote plaatselijke winkel, ;-)), helaas afwezig, maar welwillende mensen die mee dachten. Al snel was de eigenaresse van de auto gevonden en is ze verzocht om haar auto even weg te zetten. Wat ze vervolgens ook deed. Ik heb haar bedankt dat ze hem weg zette en geen vinnig antwoord gegeven op haar opmerking dat ze niet het idee had dat ze zo dicht naast mijn auto stond.

Voor mezelf staan

Waarom ik zo op het oog totaal verschillende dingen aan je vertel? Om te delen wat veerkracht met je doet. Een kleine aanpassing in ons ochtendritueel zorgt er namelijk niet alleen voor dat mijn gezin in een veel betere mindset begint, maar het zorgt er ook voor dat ik gedurende de dag beter met tegenslagen om kan gaan.

 Nu was de plaatsing van de auto geen grote tegenslag, maar in het (recente) verleden zou ik mijn vervelende gevoel dat ik toch al had, alsnog de ruimte hebben gegeven om mezelf nog verder de put in te praten. ‘Zie je wel, alles zit tegen.’ ‘Als ik er iets van ga zeggen, krijg ik vast het antwoord dat het mijn probleem is, vanwege mijn omvang.’ (en geloof me, die opmerkingen worden gemaakt als je een vollere vrouw bent zoals ik.)

Nu ging ik voor mezelf staan op 3 verschillende wijzen:

  1. Ik weigerde me in alle bochten te hoeven wringen, reikte uit en kreeg daardoor de medewerking zonder moeite.
  2. Ik heb géén excuses gemaakt voor de zoektocht naar de bestuurster, want dat was nergens voor nodig. Iets wat ik in het verleden wel zou hebben gedaan: ‘Sorry hoor, voor de overlast.’
  3. En last, but not least: ik kon dankbaar zijn dat zij haar auto even weg ging zetten, zodat ik op een normale manier kon instappen. Dankbaar! In plaats van geïrriteerd of boos weg te rijden dat ik me in allerlei bochten had moeten wringen vanwege andere mensen die niet goed kijken.

 Veerkracht

Terwijl ik daar weg reed, realiseerde ik me hetgeen hierboven beschreven staat: ik veer nu beter terug als er dingen tegen zitten. Iets waar ik óntzettend dankbaar voor ben. Want jezelf de put in praten, is niet zo moeilijk, aangezien 80% van je dagelijkse gedachten negatief zijn.

Sta jij daar wel eens bij stil? 80% (!!!!) van je gedachten zijn negatief!
Bewust je gedachten omzetten kost dus energie en dat is in het begin best vermoeiend. Maar het levert zoveel meer blije momenten op als dat lukt, heerlijk!

Dankbaarheid

En vanuit die dankbaarheid leef ik meer en meer. Het brengt me zóveel als ik vanuit die energie de dag begin en ons muziekritueel als bron laat me dat dagelijks realiseren! Hoe fijn is dat!  

Wil jij nou meer weten over hoe je vanuit dankbaarheid kan (gaan) leven? Voel je vrij om mij een bericht te sturen, via mijn social media en/of contactpagina, ik kijk er naar uit om je te inspireren!

 Liefs,

Wilma