Onrust in die koppies

 Afgelopen week was zo’n week. Een week waarin er van alles door de koppies en lichamen van onze kinderen ging en ze er maar moeilijk woorden aan konden geven. Iets waar ze normaal gesproken geen moeite mee hebben.

Wat merken wij als ouders dan? Dat de een veel meer thuis wil zijn waar hij anders graag bij vriendjes en op de bso is. Dat de ander veel meer huilt en slaapt. En dat de derde een nieuwe koortsaanval krijgt en ’s nachts onrustig is. 

We weten ondertussen hoe we het aan kunnen pakken om het voor hen weer makkelijker te maken om zich uit te spreken. Elk zijn eigen handleiding, maar voor alledrie is één ding hetzelfde: tijd maken voor 1-1 aandacht. Iets waar we altijd ons best voor doen, maar lang niet altijd lukt in de hectiek van de dag. 

Groeiend zelfvertrouwen

Dus maken we die momenten, laten we andere zaken vallen en zorgen we ervoor dat tijdens deze 1-1 momenten, de andere ouder de andere twee opvangt. Tijdens mijn 1-1 momenten met hen pak ik mijn kaartendecks met positieve affirmaties erbij. Ze vinden dat alledrie fijn en leuk, het ene moment wat fijner en leuker dan het andere moment, ;-).

Zo komen we aan de hand van de spreuk die ze trekken, met elkaar in gesprek, waarlijk magische momenten zowel voor hen als voor mij. Ik zie hen letterlijk zakken in hun energie, ze voelen weer de grond onder hun voeten en weten dan weer: ‘het komt allemaal wel goed.’ Elk gevoel mag er zijn en samen bedenken we ook de andere kant van de onrust die ze voelen. Zo is onze middelste vandaag voor het eerst wennen op school en was dat natuurlijk hartstikke spannend de afgelopen week. Toen ze de kaart ‘Ik ben superman’ trok van de week, riep ze echter ook meteen enthousiast ‘hey, die klopt, want ik kom straks in de superheldenklas!’ Want dat is de naam van haar klas. En vanochtend trok ze haar unicorn onesie aan, want dat was haar superheldenpak… Magisch om haar zelfvertrouwen dan te zien groeien en ik kon geen trotsere mama zijn vanochtend toen we haar vanochtend afzetten op school. 

Wil jij die magische momenten ook (weer) ervaren?

Merk je dat je kind die 1 op 1 aandacht kan gebruiken? Merk je ook dat je het moeilijk vindt om dit te creëren in je dagelijkse routine? Begin dan eens met het volgen van mijn workshop ‘Samen magisch kletsen’. We gaan daar een start maken en je maakt samen met je kind meteen een blijvende herinnering, zodat je ook thuis die magische momenten kunt blijven pakken! 6 april om 14.30u is het moment, aanmelden kan via deze link. Ik hoop je daar samen met je kind te mogen ontmoeten!