Wie ben ik?

Mijn naam is Wilma Taa-Rooijackers, getrouwd met Dagnachew en moeder van 2 prachtkinderen, zoon Annan en dochter Jaalallee. 

Al op jonge leeftijd leerde ik dat het leven niet voor iedereen vanzelf gaat. Waar het anderen ogenschijnlijk aan kwam waaien, dealde ik als klein meisje en als tiener met langdurig gepest worden op basis- en middelbare school. Omdat ons gezin geen standaard gezin was. Mijn moeder werkte fulltime vanaf mijn zesde en mijn vader was huisvader die zijn grote passie orgelspelen fanatiek uitoefende in de kerk. Mijn moeder heeft een aantal zware burn-outs en depressies gekend en kon er op mentaal vlak daardoor vaak niet zijn voor mij. Dat maakte dat ik op jonge leeftijd zelf alle lasten ging dragen. Dat resulteerde uiteindelijk in mijn tienerjaren erin dat ik ook de zwarte kanten van het leven ging ervaren. Op het allerzwartste moment realiseerde ik me echter dat ik wílde leven en ik ging hulp zoeken die aan sloot bij mijn behoeftes.

De jaren erna gingen goed, ik dacht alles op een rijtje te hebben: knappe vriend, leuke baan, mooie auto, groot koophuis. Tótdat ik me ineens realiseerde dat ik toch ongelukkig zat te wezen op de bank. Het klopte simpelweg van binnen niet. Vanaf dat moment ben ik in aanraking gekomen met systeemwerk / energetisch werk. Door deze vorm van hulp leerde ik zien waar mijn moedeloosheid en slachtofferrol vandaan kwamen. Ik doorbrak mijn depressie via inzicht en aanvaarding van het familiesysteem en leerde meer en meer om zonder oordeel en vanuit liefde naar mijn familie en de wereld te kijken. Dat leidde er ook toe dat ik steeds dichter bij mezelf kwam: wat wilde IK nu eigenlijk? Gedurende een periode ben ik flink bezig geweest om de meest essentiële zaken helder te krijgen: wie ben ik? Wat heb ik overgenomen vanuit mijn familiesysteem en hoe past dat nog bij mij? Hoe wil ik mijn nieuwe inzichten verankeren in mijn leven? Welke vorm wil ik mijn leven geven?
Het zal je niet verbazen dat er weinig over bleef van het leven dat ik kende: te veel was gestoeld op oude patronen, patronen en daarmee verhoudingen die niet langer bij me pasten. 

De zoektocht naar binnen bracht me op mooie plekken, o.a. in Australië en in 2014 in Ethiopië. Op die reizen heb ik mogen ervaren hoe het was om compleet mezelf te zijn: de energieke, enthousiaste, directe Wilma én de stille, bewuste, luisterende levensgenieter. Ik leerde in die reizen dat beide kanten bij mij horen én dat dat helemaal okay is!

Ik leerde tijdens mijn reis naar Ethiopië, mijn man kennen en voelde voor het eerst hoe het was om liefgehad te worden zoals ik ben; volledig, onvoorwaardelijk, ondanks of dankzij de cultuurverschillen. Ik kwam gesterkt terug en merkte in mijn betaalde baan dat ik te zeer mezelf geworden was om nog mee te kunnen in de ratrace van onze maatschappij. Nog niet eens heel bewust begon ik in mijn baan steeds meer mensen te coachen, op diepgaand niveau. Omdat ik geloof dat een mens alleen écht gedragsverandering kan bewerkstelligen wanneer hij of zij de onderliggende overtuiging vindt, erkent en toetst of het nog wel bij hem/haar past. Het effect van deze coaching verraste me telkens weer, ik had hier kennelijk iets in te brengen! Uiteindelijk heb ik in 2017 de regie gepakt en ben ik in gesprek gegaan met mijn toenmalige werkgever. Blijven was niet langer een optie, dat voelde ik in alle vezels van mijn lichaam.

Per 1 juni 2017 startte ik mijn eigen coachpraktijk. Hoewel ik als meisje geen droom had om een eigen zaak te hebben, droomde ik wel van vrijheid. Vrijheid om mijn leven te kunnen vormen zoals ik dat wil. En onderdeel van dat leven is mensen coachen, coachen hen te leren inzien hoe zij hun Eigen Leven kunnen Vormen. Een specifieke doelgroep hierin zijn de dames (en heren) die Plus Size zijn. Als ervaringsdeskundige snap ik als geen ander hoe groot de verleiding is van eten op momenten dat het leven even minder leuk is. Hoe groot de oordelen zijn waar volle(re) mensen mee te maken hebben, elke dag, heel de dag en hoe groot de invloed kan zijn op je Eigen keuzes. Dus koos ik voor de eigen praktijk en kwam ik er door een opdracht in loondienst achter dat ik naast individuele coaching, ook veel te bieden heb als teamcoach. Vandaar dat in mei 2019 de site is aangepast naar 2 stromen binnen Wilma Taa Coaching: individuele coaching en teamcoaching!

P.S. Heb je vragen en/of opmerkingen die je niet op mijn site beantwoord ziet? Aarzel dan niet om me een berichtje te sturen. Dit kan door op deze link te drukken.