Wie ben ik?

Mijn naam is Wilma Taa-Rooijackers, getrouwd met Dagnachew en moeder van 3 prachtkinderen, zoon Annan en dochters Jaalallee en
Ilillii-Julia. 

Al op jonge leeftijd leerde ik dat het leven niet voor iedereen vanzelf gaat. Waar het anderen ogenschijnlijk aan kwam waaien, dealde ik als klein meisje en als tiener met langdurig gepest worden op basis- en middelbare school. Omdat ons gezin geen standaard gezin was. Mijn moeder werkte fulltime vanaf mijn zesde en mijn vader was huisvader die zijn grote liefde orgelspelen passievol uitoefende in de kerk. Mijn moeder heeft een aantal zware burn-outs en depressies gekend en kon er op mentaal vlak, daardoor vaak niet zijn voor mij. Dat maakte dat ik op jonge leeftijd zelf alle lasten ging dragen. Dat resulteerde uiteindelijk in mijn tienerjaren erin dat ik ook de zwarte kanten van het leven ging ervaren. Op het allerzwartste moment realiseerde ik me echter dat ik wílde leven en ik ging hulp zoeken die aan sloot bij mijn behoeftes.

De jaren erna gingen goed, ik dacht alles op een rijtje te hebben: knappe vriend, leuke baan, mooie auto, groot koophuis. Tótdat ik me ineens realiseerde dat ik toch ongelukkig zat te wezen op de bank. Het klopte simpelweg van binnen niet. Vanaf dat moment ben ik in aanraking gekomen met systeemwerk / energetisch werk. Door deze vorm van hulp leerde ik zien waar mijn moedeloosheid en slachtofferrol vandaan kwamen. Ik doorbrak mijn depressie via inzicht in en acceptatie van het familiesysteem waar ik uit kwam. Ik leerde meer en meer om zonder oordeel en vanuit liefde naar mijn familie en de wereld te kijken. Dat leidde er ook toe dat ik steeds dichter bij mezelf kwam: wat wilde IK nu eigenlijk? Gedurende een periode ben ik flink bezig geweest om de meest essentiële zaken helder te krijgen: wie ben ik? Wat heb ik overgenomen vanuit mijn familiesysteem en hoe past dat nog bij mij? Hoe wil ik mijn nieuwe inzichten verankeren in mijn leven? Welke vorm wil ik mijn leven geven?
Het zal je niet verbazen dat er weinig over bleef van het leven dat ik kende: te veel was gestoeld op oude patronen, patronen en daarmee relaties die niet langer bij me pasten. Soms was het mogelijk om relaties te hervormen, wat zeker in de jaren erna erg prettig was. Deze relaties laten me nog steeds zien wie ik was, wat ik ondertussen al bereikt heb en zijn er ook om me te blijven spiegelen. 

De zoektocht naar binnen bracht me op mooie plekken, o.a. in Australië en in 2014 in Ethiopië. Op die reizen heb ik mogen ervaren hoe het was om compleet mezelf te zijn: de energieke, enthousiaste, directe Wilma én de stille, bewuste, luisterende levensgenieter. Ik leerde in die reizen dat beide kanten bij mij horen én dat dat voor mij helemaal okay is!

Ik leerde tijdens mijn reis naar Ethiopië, mijn man kennen en voelde voor het eerst hoe het is om liefgehad te worden zoals ik ben; volledig, onvoorwaardelijk, ondanks of dankzij de cultuurverschillen. Ik kwam gesterkt terug en merkte in mijn betaalde baan dat mijn reis naar mezelf me ook in dat opzicht had veranderd. Ik begon me langzaam te realiseren dat ik niet langer mee wilde in de ratrace van onze maatschappij. Nog niet eens heel bewust begon ik in mijn baan steeds meer mensen te coachen op diepgaand niveau. Omdat ik geloof dat een mens alleen écht gedragsverandering kan bewerkstelligen wanneer hij of zij de onderliggende overtuiging vindt, erkent en toetst of het nog wel bij hem/haar past. Het effect van deze coaching verraste me telkens weer, ik had hier kennelijk iets in te brengen! Uiteindelijk heb ik in 2017 de regie gepakt en ben ik in gesprek gegaan met mijn toenmalige werkgever. Blijven was niet langer een optie, dat voelde ik in alle vezels van mijn lichaam.

Per 1 juni 2017 startte ik mijn eigen coachpraktijk. Hoewel ik als meisje geen droom had om een eigen zaak te hebben, droomde ik wel van vrijheid. Vrijheid om mijn leven te kunnen vormen zoals ik dat wil. En onderdeel van dat leven is mensen coachen, coachen hen te leren inzien hoe zij hun eigen leven kunnen vormen. Een specifieke doelgroep hierin zijn de dames (en heren) die Plus Size zijn. Als ervaringsdeskundige snap ik als geen ander hoe groot de verleiding is van eten op momenten dat het leven even minder leuk is. Hoe groot de oordelen zijn waar volle(re) mensen mee te maken hebben, elke dag, heel de dag en hoe groot de invloed kan zijn op je Eigen keuzes. Dus koos ik voor de eigen praktijk met specialisatie. Door steeds meer met mijn missie naar buiten te treden, kwam ik er ook achter dat de groep aan de andere kant van het spectrum, de groep van onbedoeld ondergewicht, met heel veel dezelfde struggles te maken had als de mensen met overgewicht. Vandaar dat ik me sinds die realisatie profileer als de Door Dik en Dun Coach!

Sinds 2019 kwamen mijn man en ik erachter dat ons oudste kind hoogbegaafd is. Een intense zoektocht volgde en is nog altijd bezig. Het is een weg vol hobbels, maar wat een verrijking om hem (en onze twee dochters) te kunnen ondersteunen door de groeiende kennis op dit gebied. Tegelijkertijd is het ook een constante spiegel voor ons als ouders en triggert het me in het me altijd anders voelen dan een ander, het gevoel wat ik aan mijn jeugd heb overgehouden. Daar doorheen werken, blijft een uitdaging en daarbij ben ik intens dankbaar dat ik al deze ervaringen in mijn rugzak mag stoppen om daar anderen weer mee te helpen. 

Tot slot kwam ik erachter dat mijn opgedane coachervaring in de uitzendbranche goed van pas kwam in de loopbaan- en reïntegratiesector. De dynamiek tussen een coachee en loopbaan- en reïntegratiecoach vind ik geweldig om in te duiken: wat drijft deze kandidaat die in een ongewenste situatie als outplacement of 2e spoor terecht is gekomen? Welke stappen is hij/zij bereid te zetten? Waar zitten die knoppen waar ik aan mag draaien, zodat de coachee inzichten krijgt en stappen kan gaan zetten?

Dat is waarom ik 2 stromen aanbied binnen Wilma Taa Coaching: individuele coaching en teamcoaching!

P.S. Heb je vragen en/of opmerkingen die je niet op mijn site beantwoord ziet? Aarzel dan niet om me een berichtje te sturen. Dit kan door op deze link te drukken.